Dikke Banden

Rabo Dikke Banden Race
De Rabo Dikke Banden Race is een officiële fietswedstrijd voor alle kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Je mag eraan meedoen op je eigen fiets met een minimale banddikte van 28mm. Het maakt niet uit of je een gewone fiets, mountainbike of citybike hebt, als het maar geen racefiets is. Die heeft namelijk geen dikke banden! Je mag géén wielerlicentie bij de KNWU hebben. Want dan ben je te goed getraind. Er wordt gereden in verschillende leeftijdsgroepen, zodat je tegen eigen leeftijdsgenoten fietst.

Voor de ouders
De RDBR wordt georganiseerd door de Stichting Ronde van Vreeland en Rabobank Hilversum Vecht en Plassen. De race voldoet aan de eisen van de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie (KNWU), zo is er een collectieve verzekering afgesloten. Het dragen van een wielerhelm is verplicht! Mocht uw kind geen helm hebben, dan is deze op de dag zelf gratis te leen bij de organisatie. U komt toch ook?

Vreeland viert feest!
Vreeland bestaat dit jaar al 750 jaar! Om dit met jullie te vieren wordt er in Vreeland op zaterdag 22 augustus van 11.30-16.00 uur een Rabo Dikke Banden Race (RDBR) georganiseerd. Wil jij wel eens meedoen aan een officiële wielerwedstrijd en fietsen op een afgezet parkoers? Tijdens de RDBR kan het! Gewoon op je eigen fiets. Als je wint mag je meedoen aan de grote finale.

Naar de finale?
De beste jongen en het beste meisje uit elke leeftijdsgroep gaan door naar de grote finale, die meestal aan het einde van het wielerseizoen gehouden wordt. Wie weet word jij wel ontdekt als groot wielertalent en sta jij in de finale van de RDBR!
Vragen?
Neem dan telefonisch contact op met Jan Hos via 06–27 05 15 91